İçeriğe geç

2024 Yks Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Tercih sonuçları ne zaman açıklanır YKS 2024?

Adaylar sınav sonuçlarını 10 Eylül 2024 tarihinde saat 10:00’dan itibaren T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi ile ÖSYM adresinden öğrenebilecekler.

2024-YKS Ek Tercih Ne Zaman Açıklanacak?

Buna göre; YKS ek tercih sonuçlarının Eylül ayının son haftasında açıklanması bekleniyor. Adaylar, 2024 YKS ek yerleştirme sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM web sitesi ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

YKS ek yerleştirme tarihlerinin açıklanmasının ardından üniversite ek yerleştirme işlemleri 6-11 Eylül tarihleri ​​arasında tamamlandı. Buna göre; YKS ek tercih sonuçlarının iki hafta içinde açıklanması bekleniyor.

2024 tercihler ne zaman yapılacak?

2024 Üniversite Sınavı (2024-YKS) için ek yerleştirme tercihleri ​​alındı. Tercihler 11 Eylül 23:59’a kadar ÖSYM web sitesi üzerinden yapılabilecek.

YKS tercih yerleştirme ne zaman açıklanır?

Adaylar yerleştirme sonuçlarını 13 Ağustos 2024 saat 10:10’dan itibaren T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM adresine giderek öğrenebilecekler. Ayrıca yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS ek yerleştirme ne zaman?

Tercih işlemleri 6 Eylül 2024 tarihinde saat 14:30’da başlayacak ve 11 Eylül 2024 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. 2024-YKS Yükseköğretim Programları için ek staj kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Ek tercih nedir?

Ek tercih nedir? YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) Ek Tercih; ÖSYM tarafından, ilk sıralamada yer alamayan adaylara, boş kalan ve ilk sıralamada yer almayan üniversitelerin kontenjanlarına yeniden seçilme hakkı tanınması işlemidir.

Üniversite ikinci tercihler ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek tercih sonuçlarının en geç 27 Eylül’de açıklanması bekleniyor.

Ek tercih sonucu kaç günde belli olur?

ÖSYM’nin açıkladığı takvime göre üniversite kayıt işlemlerinin YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 30 Eylül’de başlaması bekleniyor. Bu yıl YKS ek tercih sonuçlarının en geç 27 Eylül’de açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

Üniversite ikinci tercihler ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek tercih sonuçlarının en geç 27 Eylül’de açıklanması bekleniyor.

YKS ek tercih nedir?

ÖSYM tarafından yapılan ilk yerleştirmeyle bir üniversite programına yerleştirilemeyen adaylara, boş kontenjanlardan yararlanabilmek amacıyla ‘ek yerleştirme’ imkânının tanındığı dönemdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir