İçeriğe geç

Buhran Ne Demek Eş Anlamlısı

Buhranın eş anlamlısı nedir?

Depresyon kelimesinin birden fazla eş anlamlısı vardır. Depresyon ve kriz kelimeleri en bilinen eş anlamlılar arasındadır. Depresyon kelimesi aynı zamanda duygusal durumu ifade eden bir kelimedir. Depresyon kelimesi bu bağlamda eş anlamlı olarak da kullanılabilir.

Buhran nedir ne anlama gelir?

1. Hastalığın en şiddetli ve zor evresi, ani ve kısa süreli atak, kriz.

Buhran ve kriz eş anlamlı mı?

Kriz, kriz ve depresyon terimleriyle eş anlamlı olabilmesine rağmen, “bir örgütün genel amaçlarını ve işleyişini tehlikeye atan veya yaşamını tehlikeye atan, acil karar almayı gerektiren, uyum ve önleme sistemlerinin yetersiz olduğu gergin bir durum” olarak da tanımlanabilir.

Buhran ne demek anlamı nedir?

Cevap: Tehlikeli sonuçlar doğurabilecek gerginlik, depresyon, kriz.

Buhranlı dönem ne demek?

Dilimize Arapçadan giren Buhran kelimesi “behrana” kelimesinden türemiştir. Behrana ciddi hastalık anlamına gelirken, Buhran kelimesi kriz ve sıkıntı anlamına gelir. Bu kelime birçok deyim ve atasözünde de geçer. Örneğin, büyük bir kriz büyük sorunlar anlamına gelir.

Yenilgi in eş anlamlısı nedir?

[1] Bir savaşta veya yarışmada kaybetmek veya yenilmek.

Buhran kelimesi nereden gelir?

Depresyon – Nişanyan Sözlük. Arapça bḥr kökünden gelen buḥrān بحران kelimesinden alınmış bir alıntıdır ve “hastalığın dönüm noktası, kriz” anlamına gelir.

Buhran dönemi ne demek?

Bazı tarihçiler duraklamanın Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa’nın 1579’daki ölümünden sonra, yani 16. yüzyılın sonundan itibaren başladığını iddia etmektedir. 17. yüzyılın sonuna kadar yaklaşık bir asır süren bu dönemi bir buhran veya kriz dönemi olarak da düşünmek mümkündür.

Buhran nerede?

Buhran veya Behran (Arapça: البحران), Mekke ve Medine şehirleri arasında ve Medine’nin 24 km güneyinde bulunan Vadiyu’l Fur’ (Vadi al-Fur’) belediyesinde bulunan bölgenin adıdır.

Kriz türkçesi ne demek?

Kriz, sözlükte “bir ülkede veya ülkeler arasında, bir toplum veya kuruluşun yaşamında ortaya çıkan zor zaman, bunalım, çöküntü” anlamına gelmektedir (TDK, 2011: 1513).

Ruhi buhran ne demek?

Ruhsal kriz, ruhsal deneyimler nedeniyle bireyin fiziksel ve zihinsel düzeylerde zorluklar yaşamasına neden olan durumları ifade eden psikospiritüel dönüşüm sürecidir. Edvard Munch’un “Çığlık” adlı tablosu. Tarih 1895’tir. Ruhsal krizlerde, Munch’un tanımladığına benzer korku, üzüntü, kayıp ve izolasyon duyguları yaşanabilir.

Kriz nedir çeşitleri nelerdir?

Bunların en önemlileri; döviz krizleri, bankacılık krizleri, sistemik finansal krizler, ahlaki tehlike krizleri, dış borç krizleri, dış ödemeler dengesi krizleri ve döviz kuru krizleridir.

1 buhran nedir?

Kriz 24 Ekim 1929’da Amerika Birleşik Devletleri’nde başladı ve kısa sürede diğer sanayileşmiş ülkelere yayıldı. Kriz II. İkinci Dünya Savaşı’na kadar sürdü. Tarihe “Kara Perşembe” olarak geçen krizde binlerce şirket ve banka iflas etti ve borsa en düşük noktasına ulaştı.

Ruhsal buhran ne demek?

Zihinsel depresyon, etkilenen kişinin duygusal, entelektüel ve fiziksel işlevlerinde ciddi bozulmalar yaşadığı bir ruhsal hastalıktır. Psikiyatri literatüründe sıklıkla depresyon olarak adlandırılır ve çeşitli biçimlerde ortaya çıkabilir.

Ruhani duygular ne demek?

Kelime Anlamı: Ruhani kelimesi ruha bağlı veya ruha ait anlamına gelir. Genellikle dini veya manevi bir bağlamda kullanılır. Kökeni: “Ruhâni” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “روحاني” (ruhani) kelimesi manevi veya ruhsal anlamına gelir.

Kiyamet eş anlamlısı nedir?

Kıyamet kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş olup “kalkma, dirilme” anlamlarına gelmektedir. Eş anlamlısı olan “mahkeme” kelimesi de Arapçadan Türkçeye geçmiş olup “toplanma yeri” anlamına gelmektedir ve “Mahşer Günü” ifadesi kıyamet ile eş anlamlı olarak kullanılmaktadır.

Üzülmek kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Acımak, üzülmek, üzülmek, acıma duygusu hissetmek.

Hicret kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Arapça kökenli olan hicret kelimesi, “gitmek, uzaklaşmak, bir yerden başka bir yere göçmek” anlamına gelir.

Yarık kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Sesli Sözlük – yırtık, yırtık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir